grönsaker, rostade Köp receptet. Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Skala och hacka vitlöken grovt. Fräs vitlöken i smöret tills vitlöken och smöret blir gyllenbrunt
Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan. För övrigt så kunde jag också läsa mig till att de som tycker lamm smakar kofta förmodligen är de som ätit det kryddat med för mycket Rosmarin
Pressa ut vitlöksgoset med hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostad vitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Servera med en sallad på röd mangold/blodgrape/kapris, eller bladspenat/apelsin/groddar/tofu eller varför inte en krispig äppelsallad med kinakål och granatäpple
Smaksätt med salt och krydda. Fördela smöret i klubborna genom att försiktigt stoppa in det under skinnet på kycklingklubborna, salta och peppra ovansidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.