(Vi har till och med blandat in Planksteksakademin, en hyvens sida på nätet för alla som gillar plankstekar, vars medlemmar engagerade sig i frågan och hjälpte oss med fin support
Plankstek är något bland det bästa jag vet. Plankstek. Jag köpte 2 st burkar med vikt 184 g, varav kantareller 110 g / burk. Recepten nedan avser 4 st plankor. Jag hade kantarellsås + bea på 3 av plankorna och enbart bea på 1 av plankorna, men såsen räcker till 4 st, om alla vill ha kantarellsås. cirka 2 dl grädde, 40 %-ig. 3/4 tsk salt. 1,5 – 2,5 dl grädde, 40 %-ig. 4 utskurna skivor, ex-vis ryggbiff eller oxfilé. 184 g. 3/4 tsk salt. 1,5 – 2,5 dl grädde, 40 %-ig
Ansa stångsparrisen och ta dem 3-4 st. Fyll en spritspåse med potatismosen, och spritsa ut på de 4 plankorna, snyggt och prydligt längs kanterna så man får snygga potatismos-blommor i rad efter varandra och som stoppar utflöde av vätska (bearnaisesåsen/köttsaften). 4 medelstora kvisttomater
Fördela bönorna i 4 högar, rulla in i bacon. 4 skivor bacon. Dela potatisen i skivor så de kokar snabbare, täck med vatten och tillsätt ca 1 msk salt per l vatten
I fredagskväll gjorde jag en riktig "klassiker - Plankstek utan planka. Plankstek utan PlankaBaconlindad fläskfilé1 kg Fläskfile/Fläskytterfilé 200g BaconSalt o PepparDuschessepotatis1 kg Potatis3 msk Matolja1 nypa SockerSalt o PepparGratinerade Tomater2-3 Tomaterriven OstBearnaisesås 2 Äggulor2 dl Matolja2 tsk finhackad vinägerinlagd Dragon2 msk Vitvinsvinäger2-4 msk kallt Vattennågra droppar Tabasco1 nypa SockerSalt o Peppar. 2-4 msk kallt
PLANKSTEK MED FLÄSKFILE ( 4 pers). Det kommer vara tyst ett tag härinne då telia tänker ta en hel vecka på sig att flytta vårt internet från vår gamla bostad till den nya
4 skivor oxfilé eller annat kött. Värm ugnen till 250º och hetta upp plankorna ca 10 minuter. Bryn köttet ca 1-2 minuter på vardera sida, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.