Bryn köttet völ runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna
ut schnitzlarna med en köttklubba så tunt du önskar. Vänd köttet i mjölet, sedan ägget och sist osten. Du vill steka fläskköttet helt genomstekta men ej bränna paneringen så stek på båda sidor på låg värme ca 15 minuter totalt
Ingredienser Portioner. 6 1 kg fläskkarré i bit (alt hel kotlettrad eller skinkstek) 3 dl konc äppeljuice 2 msk kinesisk soja 1 tsk malen ingefära 2 morötter 1 äpple 1 purjolök flingsalt salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
6 500 g innanlår av nöt i tunna skivor 2 msk smör eller margarin 3 gula lökar 12 potatisar 1 1/2 tsk salt 2 krm grovmalen svartpeppar 1 msk socker 1 flaska öl (33 cl) 1 1/2 dl vatten eller 5 dl vatten och köttbuljongtärning (5 dl vatten med 1 köttbuljongtärning) 1 msk soja finhackad persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Köttet blev otroligt mört efter alla timmarna i ugnen, det föll nästa isär bara vi tittade på det. Skiva upp köttet lägg på garnityren, servera med kokta potatis och såsen
500 g grytbitar av fläskkött. 2 köttbuljongtärningar. Låt köttet koka i buljongen ca 30-45 minuter eller tills det är mört. 4 port 500 g grytbitar av fläskkött. 2 köttbuljongtärningar