Fredagigen, inte vilkenfredag som helst utan lönedag dessutom. vilket märktes när Anki var nere på stan efter jobbet för att handla lite goda bubblor till kvällens middag
Såhär såg enfredagskväll hemma hos oss ut för några veckor sedan när min kära sambo var borta. När jag har lägenheten för mig själv tycker jag om att passa på att vara helt ensam och samla lite ny energi med att äta precis det jag är sugen på och kolla chickflick efter chickflick från sängen ända tills jag somnar och kan bre ut mig över heeela vår lilla säng själv, haha
Då var det fredagigen. Den är verkligen hur enkelt som helst, och omtyckt. och vad passar inte bättre än att slänga in enliten kaka med polkasmak till fredagsmyset
Plättar är en väldigt tacksam vardagsrätt som man kan variera i det oändliga. Man kan äta den med rom och gräddfil eller sylt och grädde eller mosade bär eller ja vad man känner för
Det är ett upplägg där varje vecka (vardagar, alltså fem dagar) har en veggo, en fisk, en soppa + tillbehör, en typ kyckling eller färs och en roligare fredagsrätt
Jag har länge varit nyfiken på att göra Glace au four, som är franska och betyder just, glass i ugn. Skumt tänker man genast, kyla och värme går ju inte ihop menmarängen isolerar glassen och den ska ju bara gratineras snabbt så den är bara inne i ugnenen kort stund…simsalabim så kommer det ut en riktig ögonbrynshöjare vill jag lova
Äntligenfredag och solen har skinit från en nästan klarblå himmel idag. Visst känns det att hösten är här med lite kyligare luft men just idag har solen värmt riktigt gott
Flygande Jakob är en riktig klassiker och med färdiggrillad kyckling och färdigkokt ris i en gratäng är det en perfekt rätt på enfredag efter en tröttsam arbetsvecka
Vilken dag, ögonen har gått i kors och jag somnade en stund i vilrummet på jobbet under lunchen, godissuget hos de flesta på kontoret har varit skyhögt och vädret äckligt värre
Ja där har vi väl en rubrik som kanske låter lika lockande som skrämmande. För det känns ju onekligen lite vanskligt att bjuda på bacontips med tanke på de senaste dagarnas rapporter från WHO, men samtidigt så säger vi ju inte att mat paketerad i bacon eller andra charkuterier är något ni ska sätta i er varje dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.