Vilken dag, ögonen har gått i kors och jag somnadeen stund i vilrummet på jobbet under lunchen, godissuget hos de flesta på kontoret har varit skyhögt och vädret äckligt värre
Idag har jag lagat en omelett. En perfekt frukost, mellanmål eller middags rätt. Själv tycker jag att det är lite svårt att laga den så att det varken bränner fast eller blir för smetig
Känslan av”förr i tiden” infann sig så starkt, att plättar vad det som poppade upp i mitt huvud. Det var lite kyligt när vi vaknade men med vår gamla vedspis i köket, blev det snabbt varmt
Denna gång blev det Urtekrams blåbärssirap som tillbehör då jag glömde ta fram lite bär att tina. Idag var tjejernas lediga dag och en gammal kollega från min pendlartid till Norge kom till frukost med sin lilla söta dotter
Dessa plättar äter vi ofta och ni förstår säkert att det är en favorit här hemma. Lite piggare idag men man ska aldrig ha det okej tydligen för då kommer nästa grej och det vet alla tjejer vad det är
Jag har länge varit nyfiken på att göra Glace au four, som är franska och betyder just, glass i ugn. ) Lätt som tusan och festligare får man ju som sagt leta efter
Här är tips på några ingrediensersom jag tycker är goda att ha i omeletten. Något som är gott, proteinrikt, perfekt som middag eller som ett rejält mellanmål, går snabbt att göra och som det, fram till igår, var alldeles för länge sedan jag lagade är omelett
Ja där har vi väl en rubrik som kanske låter lika lockande som skrämmande. Rosmarin och citron är oerhört goda smakkompisar, dom har ett långt och kärvänligt förhållande som kan göra vem som helst avundsjuk
Ugnsbakad gös. Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Att slå enegen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Basilika är en krydda som jag verkligen tycker om. Basil is something I really like. Maybe because it reminds me of the Barilla Tomato and Basil Sauce that I’ve eaten so many times that I would never be able to count them (still the best tomato sauce out there)
meneftersom jag inte hade det hemma så blev det lite smulpaj på iaf. Jag gör nästan alltid smulpaj när jag gör paj, men nu när tidningarna svämmar över av rabarber-recept så tänkte jag att det var dax att testa nåt nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.