En god pizza för oss är bara inte vad som är på, utan själva pizzabotten. Vi vill ha en tunn och spröd pizza, som man kan äta med fingrarna, utan bestick
Pizza kan man ju göra på många, många olika sätt - med olika typer av bottnar. Tunn botten, tjock botten typ pan pizza, med egen pizzadeg, färdigköpt pizzadeg, på tortillabröd, på tunnbröd, på hönökaka eller som här, på formfranska
Pizza kanske inte precis låter som det hälsosammaste i de flestas öron, men faktum är att det är en rätt som går att variera på massor av vis - det finns tusentals varianter på just lite mer näringsrika, smakrika pizzor
Pizzasås. Jag hade några färdiga pizzabottnar hemma från fontana och slängde lite snabbt ihop 2 onsdagspizzor. Bred på pizzasåsen på den färdiga pizzabotten, lägg på fyllningen, toppa med ost och sätt in i ugnen ca 5-7 minuter på 225-250 grader
Det var meningen att jag skulle göra en pizza på kokosmjöl och mandelmjöl idag så jag började leka med LCHF´s bakerix men det ville sig inte så jag provade att ta bort hälften och tillsätta sojamjöl, men det kändes inte rätt det heller
Pizzabotten gjord på butternut squash blev riktigt smakrikt och gott. Hans pizza hade en liten annan topping (som ni kanske förstår) men nedan ser ni vad jag hade på min
Lekte ihop en ny pizza idag med en annan botten. Men den var så lätt att göra att jag gör helt klart om den igen… jag kan lova att det gick snabbare att tillaga den än att ringa efter en hemkörnings pizza om även skulle varit laddad med bra mycket mer onyttiga kalorier
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.