Pizza kan man ju göra på många, många olika sätt - med olika typer avbottnar. Toppingen på den här rustika pizzan består av aubergine, zucchini, lök och chili som man fräser ihop i stekpannan med olivolja till en röra
Jag valde idag att toppa pizzanmed tomatsås, grillad kycklingfilé, röd lök, mager ost, pinjenötter och basilika men du kan självklart toppa den med dina favoritingredienser, låt fantasin flöda
Blanda fibrerna med riven ost o ett ägg. Ta ut plåten o låt botten svalna o sen på med vilken fyllning du vill ha, på vår har vi, tomatpure, lök, bacon och ost
Eftersom jag inte äter några mejeriprodukter från kossan så ville jag prova göra en helt Vegansk pizza och använde mig av vegansk cheddar ost istället för vanlig ost
Vi har tidigare använt blomkål till att göra både hamburgerbröd och tortillas och i detta inlägget delar vi med oss av hur vi gör pizzamed just blomkål
Du kan med fördel mala solrosfröna innan så de är riktigt söndermalda när du tillsätter resten av ingredienserna (om blandningen verkar torr, häll i lite vatten)
Pizzasås. Jag hade några färdiga pizzabottnar hemma från fontana och slängde lite snabbt ihop 2 onsdagspizzor. mixa ihop 3 dl krossade tomater med färsk basilika, 1 klyfta vitlök, 3 msk tomatpuré, salt och svartpeppar. Bred på pizzasåsen på den färdiga pizzabotten, lägg på fyllningen, toppa med ost och sätt in i ugnen ca 5-7 minuter på 225-250 grader
Men då kan vi trösta med att dessa pizzasnurror passar även som mellanmål eller kvällsfika. Pizzasnurror eller pizzabullar är perfekta att ha på lager i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.