Pestobiffar i tomatsås
En sida om god mat i allmänhet
En sida om god mat i allmänhet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g nötfärs 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 ägg 2 msk smör 1 sats pesto Pesto: 1 dl basilikablad 25 g pinjenötter 2 vitlöksklyftor 1/2 dl finriven parmesan 1 krm salt 1/2 krm svartpeppar 1/2 dl olivolja Tomatsås: 8 tomater 1 msk olivolja 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 8 marinerade soltorkade tomater 3 dl hönsbuljong (tärning+vatten) 1 tsk salt 1 tsk strösocker 2 krm svartpeppar Gör såhär: Pesto: Mixa basilika, pinjenötter, pressad vitlök, parmesan, salt och peppar. Tillsätt oljan droppvis. Blanda färsen med salt, peppar, ägg och pesto. Tomatsås: Halvera och kärna ur tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek tomaterna i olja tills de fått lite färg. Lägg i löken och låt den fräsa med. Mixa tomater och löken och soltorkade tomater. Späd med buljong. Smaksätt med salt, socker och peppar. Forma biffarna och stek dem i smör i omgångar 4-5 min runt om. Häll på såsen och låt biffarna puttra 2-3 min Servera med nykokt pasta.
  • vanilla sky
  • sås

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.