800 g
nötfärs
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 ägg 2 msk smör
1 sats pesto
Pesto:
1 dl basilikablad
25 g pinjenötter
2 vitlöksklyftor 1/2 dl finriven parmesan
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 dl olivolja
Tomatsås:
8 tomater 1 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor 8 marinerade soltorkade tomater
3 dl hönsbuljong (tärning+vatten)
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 krm svartpeppar
Gör såhär:
Pesto: Mixa basilika, pinjenötter, pressad vitlök, parmesan, salt och peppar. Tillsätt oljan droppvis.
Blanda färsen med salt, peppar, ägg och pesto.
Tomatsås: Halvera och kärna ur tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek tomaterna i olja tills de fått lite färg. Lägg i löken och låt den fräsa med. Mixa tomater och löken och soltorkade tomater. Späd med buljong. Smaksätt med salt, socker och peppar.
Forma biffarna och stek dem i smör i omgångar 4-5 min runt om. Häll på såsen och låt biffarna puttra 2-3 min Servera med nykokt pasta.
Att göra sin egen tomatsås o pizzadegtillsinpizza är helt värt, både godare o utan tillsatser. Igårtillmiddag flyttade Tinaskitchen ut för pizzabak på grillen
Jag valde att göra mintomatsås ganska så slät. Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över liteolivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Bre ett lager tomatfyllning på den utkavlade pizzadegen. 11 tsk torkade örtkryddorHäll de passerade tomaterna i en kastrull. Låt såsen koka ihopi 10 minuter
Inte för att hemlagad tomatsås är något revolutionerande, men ändå. Åh, vad jag skulle vilja vara aktiv här inne och bara spruta ur miginspirerade recept och tänkvärda inlägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.