Våga göra bearnaisesåsen frångrunden. Blir det för hett ta bort från plattan ett tag. Tag kastrullen från plattan och ställ på en fuktig disktrasa så står kastrullen stadigare
Från det goda tunisiska köket fastnade jag lite extra för denna tomatsås. Jag var med i köket hos min familj och fick se hur tomatsåsen lagades och har nu försökt mig på att laga den själv Jag tror att det blev ganska likt, kanske inte exakt samma smak, kan vara att min blev något mildare
Receptet på bearnaisesås kommer från Olofs favoritkock Per Morberg. Smält smöret sakta i en kastrull, och ta det sedan från plattan, men försök ändå varmhålla det lite grann
För ett par månader sedan for jag tillsammans med mina kollegor till Grekland på tjänsteresa och naturligtvis passade jag på att njuta av den grekiska matkulturen när jag väl var där på plats
Man kan fråga sig vad det egentligen innebär att laga mat frångrunden. Ska man verkligen laga mat frångrunden på riktigt så bör man rimligtvis mala sitt eget mjöl och bara använda färska råvaror
Det fick bli hemmagjorda hamburgare frångrunden och svaret på frågan om det är någon skillnad. Vi har en elektrisk från Philips och den fungerade riktigt bra men annars finns det ju klassiska vevmodeller och också som tillbehör till köksmaskiner osv
1. Skölj ärterna och lägg dem i blöt i tolv timmar. 2. Koka upp ärterna i nytt vatten med salt. Skumma av och låt sjuda tillsammans med lök och buljong, tills ärterna är mjuka - cirka 1 timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.