Ringla lite oliv- eller rapsolja i en ugnsform och lägg i kycklingfiléernaoch krydda med valfria kryddor, jag använde en färdig kryddblandningen från Santa Maria med salt, peppar, vitlök och chili
Strimla kycklingfiléernaoch stek upp dem i en panna med olja, salt och peppar. I efterhand kände jag att det hade varit gott med någon sås till, kanske en tsatsiki eller liknande så det är ett tips om du vill göra den här rätten, jag toppade med lite tomater och färsk basilika
Förbered tomatsåsen. Låt sedan puttra på svag värme medans du förbereder kycklingen. Lägg fetaost, persilja, gräslök, dill och ägg i en skål och krydda med lite peppar
Häll över grädde, sambal och tomatpuré, krydda med timjan, oregano och basilika. När du brynt den sista kycklingen, lägger du tillbaka all kycklingoch svamp i pannan
Ugnsrostad kycklingmed rotsaker ochfetaost i långpanna. Lägg allt på långpanna med bakplåtspapper. Blanda olja och fond i en skål och tillsätt kycklingoch rotfrukter, blanda ordentligt
Servera kycklingenmedtomatsåsenoch riset. Men så behöver man ju inte göra sin egen tomatsås, och inte heller fräsa på lök och paprika att blanda riset med
Förbered tomatsåsen. Låt sedan puttra på svag värme medans du förbereder kycklingen. Lägg fetaost, persilja, gräslök, dill och ägg i en skål och krydda med lite peppar
Grekisk kycklingmedfetaost, squash och potatis. Krydda med salt och häll över lite olivolja. Hoppas innerligt att det sprakar loss snart, så man kan börja andas normalt igen Vi har väl medelhavsklimat skulle man kunna säga, så den här rätten kommer väl till sin rätt dagar som dessa Vad serverar ni på bordet denna fredagskväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.