Stek lök med peppar och gurkmeja i smör eller olja tills den är gyllenbrun. Servera med ris. Täck med lock och sjud på låg värme i 30 minuter. Skär auberginen längs med i tunna skivor och strö på salt och låt stå 10 minuter
)Blanda ihop kycklingen med lökmixen och låt stå på svag värme så saffranet går in i kycklingen. Koka riset, låt det ånga med en handduk mellan kastrull & lock några min
Härom veckan lagade vi en hel rad med rätter med inspiration från det persiska köket. Två varmrätter, därav en köttgryta med mycket grönt i och en risrätt med kyckling och grönsaker
Fyll pajskalet med purjolök, tomater och basilika. Servera med en sallad. Häll mjölet i en matberedare och smöret skuren i tärningar, hacka snabbt ihop det till en smulig massa
Recept på Ugnsrostade medelhavsgrönsaker och halloumi. Då hoppar vi över att krydda med rosmarin. Valet föll på Ugnsrostade medelhavsgrönsaker och halloumi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.