Jag gick ganska länge och funderade på att gifta ihop strömming med fänkål & Pernod. Pernod – eller pastis som drycken egentligen heter – är den traditionella provencalska aperitifen
Slå över pernod och lägg i stjärnanis. 2 msk Pernod. 1. Skär fisken i stora fyrkantiga bitar. Skala havskräftsstjärtarna eller räkorna (behåll skalet på stjärtfenan) och dela dem på längden om de är stora
Gratinerad strömming med fänkål & Pernod. Den blir inte sämre av att umgås med fänkål & Pernod. När man står där på badrumsvågen och kikar ner på de digitala siffrorna som har svårt att bestämma sig för slutsumman, så är det något som är i vägen
Tillsätt pernod och creme fraiche. Smaka av pernodsåsen med salt och vitpeppar. Servera grillad helleflundra med pernodsåsen samt kokt färskpotatis, kokta brytbönor och garnera med machésallad eller ruccolla
Patchwork är ett vinmärke som ägs av företaget Altia som i sin tur ägs av den finska staten, lite som Vin & Sprit gjorde i Sverige innan det såldes till Pernod Ricard
Fräs spenat och schalottenlök till gyllenbrun färg och avsluta med ett stänk Pernod. 4 st belonostron 250 g bladspenat 1 st schalottenlök - finhackad 1 stänk Pernod parmesanost hollandaisesås. 250 g bladspenat 1 st schalottenlök - finhackad 1 stänk Pernod parmesanost hollandaisesås
Mit Noilly Prat und Pernod ablöschen, den Fischfond nach und nach hinzugeben. Kartoffelstampf. Kartoffeln waschen, schälen und im Salzwasser gar kochen
2 st fänkålshuvuden1 rödlök1/2 citron7,5 dl hönsbujong1 msk smör1 + 1 msk olivoljaEtt par stänk Pernod eller Nyköpingsbrännvinsalt, vitpeppar och svartpepparHacka ner ena fänkålshuvudet och rödlöken fint
Pernod eller Ricard). Häll upp pastisen i ett glas med fot. Servera kallt vatten i en karaff bredvid. Drinken späds ut av gästens enligt egna preferenser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.