Min första tanke var att göra en fiskgryta så jag hade även köpt hem fänkål, citron och räkor. Hade bitar av torskrygg i frysen och eftersom det var värsta vårvädret så fick det bli grillning
Torsken är finast i månader med r - och nu är det septembeR. Mixa under tiden örterna med olivoljan. Skär morötterna i tunna stavar och skiva fänkålen tunt
Smaka av med citron, salt och peppar. Servera torsken med pressad potatis - gott med vinsåsen. Skär moroten i smala tändsticksstrimlor och skiva fänkålen tunt på mandolin
Stekt torskrygg kan varieras i det oändliga med olika tillbehör. Här serverar jag den med stekta zucchinistrimlor, fänkåloch vitvinssås smaksatt med saffran
Jag följde receptet ur Allt om mat och vin så noga jag kunde, och resultatet blev toppen. Torskrygg 400gCitronsaft 2 msk / 1/2 citronVatten 3 dlSalt 2 mskPanko 0,5 dlParmesan 0,5 dlSmörSyrad lökSchalottenlök 4 stÄppelcidervinäger 2 mskVatten 0,5 dlSojabönspuré Sojabönor 80-90 gVatten 1-2 mskKallpressade solrosolja 1-2 mskPressad citronSaltBräserade fänkålFänkål 1 litenTorrt vitt vin 1 dlSmörSaltGarneringForell/laxrom 50 g
Sillahallens torskryggmed bacon och gräslök. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
Torskryggen i portionsbitar, så många man behöver, lade jag ovanpå de gröna bönorna. Jag pepprade och saltade, samt ringlade över rikligt med smör över dem
Servera med pressad potatis och sallad. Salta och peppra torsken. Skär bacon i mindre bitar och hacka lökarna och stek tillsammans några minuter samt låt kallna, strö sedan detta över fisken
Jag vaknade med en huvudvärk från H och kunde inte ta mig ur sängen förrän fram på eftermiddagen. Jag kunde inte hålla mig, utan tjuvstartade i väntan på den svenska sparrisen med en tysk dito
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.