Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs champinjonerna tillsammans med kasslern lite lätt. Receptet kommer ursprungligen från jennysmatblogg där många recept numera hämtas ifrån som inspiration till veckans meny med lite justeringar
Eftersom lasagnen medchampinjoner och ädelost, som ni fick recept på för ett tag sedan, blev kanongod och gillades av alla i familjen så valde jag att använda i stort sett samma ingredienser i denna pastasås
Jag började med att fräsa på mina burkchampinjoner i en olja som jag sparat från en glasburk med soltorkade tomater, jag har faktiskt även haft i färsk chili i den oljeflaskan ett tag så det dragit åt sig lite styrka
4 500 g pasta 1 gul lök 300 g champinjoner 50 g soltorkade tomater rapsolja (till stekning) 2 dl växtbaserad crème fraiche 1 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) salt svartpeppar Till servering veganskt ostalternativ (gärna veganparmazano eller gör egen se recept i tips) färsk timjan ev 300 g kokta haricots verts Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
En krämig pastasåsmed bacon och champinjoner går fort att göra och uppskattas av hela familjen. Koka pastan enligt anvisningarna och rör sedan ner den i pastasåsen
Servera med din favoritpasta och riven parmesan. Låt stå och dra åt sig smaken i 20 minuter medan tomatsåsen kokar. När tomatsåsen kokat i 25 minuter häller du i morötterna, champinjonerna och oliverna i såsen. 2 medelstora morötter. 8 champinjoner
Sedan är det bara att servera medpastasåsen. I lördags ville jag och min syster äta något snabbt och gott på kvällen, då mannen i huset var borta på galej på annat håll så passade jag på att göra något som jag älskar, nämligen zucchini-spagetti och så då pastasåsen till det
Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Idag tänkte jag faktiskt ta det lite lugnt med matlagandet och istället börja att julpynta huset inför adventshelgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.