Gjorde en riktigt god pastagratäng i lördags. Hacka skinkan och ner med den. Serveras med sallad till, gärna med citronolja, italiensk salladskrydda, fetaost och crema di balsamico
150 g rökt skinka eller kalkon. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g pasta 150 g rökt skinka eller kalkon 3 dl tomatsås 2½ dl Kelda® pastasås mild ost 1 dl Arla Köket® riven ost mager
Idag blev det en sådan rest-pastagratäng till lunch - pastagratängmedsvamp och ädelost. Jag fryser in allt i små samlingsburkar och när jag har fått ihop tillräckligt gör jag en smarrig pastagratäng av alltihop
En pastagratäng och fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T. Smörj en ugnsform och varva allt utom paprikapulver, oregano och riven ost med pastan
En pastagratäng som kom till efter en kylskåpsrensning. Hade en bit gammal brieost, lite strimlad rökt skinka och en mozzarellaost som närmade sig bäst-före-datumet som det var dags att göra någonting med
400 g pasta penne (eller liknande) 150 g bacon (eller pancetta) 400 g blandad svamp 0,5 purjolök (liten) 2 klyfta vitlök 0,5 kruka timjan 3 dl grädde 3 dl standardmjölk 200 g färskost (eller annan ost som smälter bra) 100 g taleggioost (eller annan smakrik ost med bra smältegenskap) 1,5 dl parmesanost, riven salt svartpeppar
Pastagratängmedsvamp, squash och rökt ost. Egentligen hade jag ingen anledning att laga den här pastagratängen, för vi hade annan mat som vi skulle äta, men jag var otroligt sugen på att laga mat så jag gjorde den ändå bara för att jag ville
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.