Pastagratäng med lax
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g kort pasta (t ex penne)
  • 500 g skinnfri laxfilé, helst färsk
  • 250 g fryst bladspenat, upptinad och avrunnen
  • 1 klyfta vitlök, lätt krossad
  • 1 fänkål
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar och citronpeppar
  • 2 dl brödsmulor av (helst) dagsgammalt lantbröd
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 3 msk smör
  • 4-5 msk idealmjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4-5 dl buljong gjord på skaldjurs- eller fiskfond
  • salt
  • svartpeppar
  • Fyllning500 g skinnfri laxfilé, helst färsk 250 g fryst bladspenat, upptinad och avrunnen 1 klyfta vitlök, lätt krossad 1 fänkål 0,5 dl persilja, finhackad 2 msk olivolja salt, svartpeppar och citronpeppar 2 dl brödsmulor av (helst) dagsgammalt lantbröd 1 dl persilja, finhackad
  • Béchamelsås3 msk smör 4-5 msk idealmjöl 3 dl mjölk 4-5 dl buljong gjord på skaldjurs- eller fiskfond salt svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.