Vi äter frukost tillsammans varje tisdag och idag är det Sigun som är värd. Dagen har börjat bra och ikväll kommer det 18 tjejer hem till mig på fika och lite party
Plättar är en väldigt tacksam vardagsrätt som man kan variera i det oändliga. Man kan äta den med rom och gräddfil eller sylt och grädde eller mosade bär eller ja vad man känner för
Därför passade jag på att laga favoriträttenPasta Bolognese. Med det vita vinet och avsaknaden av grädde blev det en så kallad klassisk Pasta Bolognese, vilket jag tolkar som att det är den mest rätta pastarätten från Bologna
Idag blir det pasta pronto, påen vanlig vardagkväll. Pasta i krämig sås med bacon och lök4 portioner Pasta 3-4 port250 gram bacon1 gul lök1 hel vitlöksklyftaNymalen svartpeppar2 tsk torkade örtkryddor2 msk vit balsamico vinäger3 msk tomatpuré4 dl kycklingfond (2 msk fond/tärning + vatten)100 gram philadelphiaost2-3 dl pastavattenSalt PepparGör så här Skär bacon i bitarFinhacka gul löken och vitlök Fräs bacon och lök knaprigt i stekpanna Krydda med svartpeppar och torkade örter Koka pastanenligt förpackning men dra bort en-två minuter från koktiden, den kommer fortsätta tillagas i såsensenRör ner vit balsamico i bacon- och löksåsenTillsätt tomatpuré och kycklingfond och låt koka uppRör sist ner philadelphiaostenLåtsåsen puttra på svag värmeLyft över pastan i såsen och några slevar av pastavattnetStäng av plattan och rör omSmaka av med salt och pepparToppa med halverade små plommontomater och basilikabladMer pasta och philadelphiaost. 4 portioner Pasta 3-4 port
Bjöd hem Matjuntan igår påentisdagsskål och lite plockmat. Älsk på babbel och bubbel . Det har hänt så mycket under sommaren som vi var tvungna att skåla för
Koka pastan under tiden. När pastan har kokat klart, häll av vattnet och ha i det i pannan. Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.