Gör så här. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en slät deg. Tryck ut degen i åtta portions pajformar (eller en stor)
Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Bakad potatis är ju bara så gott. Det är dessutom så enkelt att laga att det nästan sköter sig helt självt (vilket innebär att det blir mer tid över till att vara ute i trädgården och njuta)
Koka upp buljongen och lägg i lök, vitkål, morötter och tomatkross. Sjud på svag värme ca 20 minuter. Tillsätt tomatpuré och korv och låt allt bli genomvarmt
Jag var tvungen att laga det här för ett tag sedan, suget blev för stort. En av mina laotiska favoriträtter, tillsammans med papayasallad och sticky rice
Koreansk biff och grönsaks gryta påminner mig om vår tid utomlands, vi bodde 4 år i Korea och då lärde vi oss att uppskatta de asiatiska smakerna, såsom sesamolja, färsk ingefära, shittake svamp
Såhär såg en fredagskväll hemma hos oss ut för några veckor sedan när min kära sambo var borta. Och EXAKT såhär har jag bestämt att även denna fredagskväll ska bli
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken