Sista omgången medvitlök. Jag använder älg i detta recept, men det går lika bra med högrev. ”Vin chaud” betyder varmt vin på franska och är deras variant på glögg, därför innehåller grytan kanel, nejlika och apelsin
Skicka med e-post. Skiva ner vitlöksklyftorna, lägg ner rosmarin, timjan och häll på vinet. 1-2 kg uppskuren lammbog med ben. 5 vitlöksklyftor. 3 dl rött vin. Sätt in grytan (med lock) i ugnen 3-4 timmar på 150 grader. 1-2 kg uppskuren lammbog med ben. 5 vitlöksklyftor. 3 lagerblad 3 dl rött vin
Fräs dem i olja i en stekpanna på medelhög värme några sekunder. Smaka av med salt. Tillsätt chili, vitlök och vin och låt koka in, cirka 3 minuter, broccolin ska fortfarande vara spänstig. 4 st vitlöksklyftor. 1 dl vitt vin
Salt & peppar. Vitlök ska de va när man är förkyld – massor medvitlök. Häromdan gjorde jag en så otroligt god gryta med massa goda smaker, allt för att väcka smaklökarna ett snäpp här hemma
Smaka av medvitlök och salt och peppar. Då har du en såsbas med väldigt koncentrerad smak. 1 påse räkor3 dl vitt vin1 gul lökgrönsaksbuljong½ l vatten3-4 dl matlagningsgrädde1-2 vitlökslyftorsalt och peppar Tina och skala räkorna. Häll på det vita vinet, vatten och 1 buljongtärning och låt koka hastigt. 3 dl vitt vin. 1-2 vitlökslyftor
Smaka av med limesaft och ev ytterligare lite vitlökssalt om det behövs. Det verkar vara med koriander ungefär som med havtorn - antingen älskar eller avskyr man dem
Häll på ngn msk olivolja till och den sista vitlöksklyftan, finriven, stek upp med persiljan. Stek även kycklingen i små bitar vid sidan och blanda ner med pastan när den är klar
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöks och persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket och med enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. Stek kyckling i en panna, pressa ner vitlök och salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.