Fräs dem i olja i en stekpanna på medelhög värme några sekunder. Smaka av med salt. Tillsätt chili, vitlökochvinoch låt koka in, cirka 3 minuter, broccolin ska fortfarande vara spänstig. 4 st vitlöksklyftor. 1 dl vittvin
Smaka av medvitlökoch salt och peppar. Då har du en såsbas med väldigt koncentrerad smak. Här kommer en riktigt smarrig förrätt, Det går bra att göra en större portion och ha som huvudrätt också
Häromsistens hade jag en halv burk philadelphiaost som jag ville göra av med, så jag komponerade ihop en vit pizza med svamp, spenat, skogschampinjoner och viltök
600 g fläskfilé, gärna ekologisk 250 g skogschampinjoner, i kvartar 2 gula lökar, i klyftor 5 klyfta vitlök, finhackade 4-5 cm färsk ingefära, finhackad 5 dl vatten 3 msk japansk soja 4 msk misopasta 1,5 msk koncentrerad kalvfond 2 morötter, i små bitar 3 fasta potatisar, i små bitar 4 dl crème fraîche 1 msk sesamolja 2 tsk honung 150 g svartkål, strimlad salt svartpeppar neutral olja, till stekning. 1Till servering4 port japanskt ris, kokt 2 salladslökar, tunt skivade sesamfrön, rostade (gärna svarta och vita)
Mixa med stavmixer eller blender till en slät röra. När vitlöken är färdiggräddad pilla bort skalet (som nu nästan redan trillat av) och blanda ned vitlöken i bönorna
Häll över citronsaft, dragon ochvitlök. salt och olivolja. Vit fisk med dragon, citron ochvitlök (4 personer). 2 pressade vitlöksklyftor. 2 pressade vitlöksklyftor
Mixa två nävar bladspenat med en vitlöksklyftaoch lite citronsaft. Häll upp ricottaosten i en bunke och vispa med hjälp av en ballongvisp i det vita vinet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.