Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater ochfetaostoch den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
över pajenmed bakplåtspapper så den inte blir bränd. Fördela skinka ochbroccoli i pajskalet. Välkommen måndag ochläsarePaj är smidigt om man ska ha mat för många gäster och vill förbereda i förväg
En smakrik och frisk vegetarisk paj. Ingredienser pajdeg. Börja med lökblandningen, därefter soltorkade tomater och oliver, smula över fetaosten, strö över den rivna osten och avsluta med äggstanningen
Lägg i pajskalet tillsammans med strimlade tomater och strimlad skinka. Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, pesto, salt och peppar och häll i pajskalet
Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskaletoch strö över krydda
Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. Pajskalet är underbart gott, inspiration till det hittade jag på Whole Foods instagram-konto (Whole Foods är en suverän amerikansk matkedja)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.