När vi var på semester i Italien köpte vi en paellapanna som man kan ha på grillen, blanda annat till att göra paella men man kan även laga andra saker på den
När jag var i Valencia (paellans huvudstad) för några månader sedan fick jag prova på äkta paella som tillagades över öppen eld och serverades i stora gjutgärnspannor
Paellapå mitt vis  Den paellan vi åt i Spanien var rena rama turistfällan. Smaklös och dåliga råvaror, långt ifrån den goda paellan jag ätit i Spanien tidigare
I söndags bakade jag och storebror ut den och kakorna åts upp på ett kick. Sätt ugnen på 180 grader. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper
Man kan göra Paellapå så många olika sätt. Paella är gott och går fort att fixa till. Paellan tillagade jag i min allt i allo panna, denna gång på spisen
När jag i förra veckan var och handlade på Ekorätt, en ekobutik som ligger nära vårt hem, passade jag på att köpa på mig rårismjöl, quinoamjöl och mörkt teffmjöl (som syns på bilden ovan)
En god röra som vi använder som dipp, sås eller som smörgåspålägg tillsammans med grönsaker. Vi kör en på helt ekologiska ingredienser så smakar det extra bra
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Jag är så rik på kärlek. Beer can chickens med tillbehör stod på menyn för kvällen. Igår rörde William och jag ihop en glaze till kycklingarna på det vi hade hemma
Först tänkte jag köpa broccoli, hennes favoritgrönsak, men det fanns ingen ekologisk och istället fick jag syn på några lite ledsna zuccinisar (igen, för den flitige bloggläsaren minns kanske denna incident, fast denna gång var jag på vår lokala Ica och de har väldigt dåligt ekologiskt utbud, så jag ville verkligen sponsra när de nu äntligen tagit in något ekologiskt)
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.