Gjorde beercanchicken häromkvällen. Passa på att göra två kycklingar samtidigt. Jag använde gasolgrill, (tänd på ena sidan och kycklingen placerad på motsatt sida)
Stäng locket och låt spjällen vara öppna i bottnen och på locket. Lägg lite rökved på glödbäddarna. MarinadlagKoka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig
Häll bort hälften av ölen (förslagsvis i munnen), slå i liquid smoke och sätt kycklingen på burken. Tänd gaselementen på sidorna eller fördela ut kolet i ena änden av grillen
Klicka för att maila detta till en vän (Opens in new window)Klicka för utskrift (Opens in new window)Dela på Facebook (Opens in new window)Klicka för att dela via LinkedIn (Opens in new window)Klicka för att dela på Twitter (Opens in new window)Klicka för att dela på Tumblr (Opens in new window)Klicka för att dela till Pinterest (Opens in new window)Klicka för att dela på Google+ (Opens in new window) Dijondressing
Lägg därefter kycklingen i en skål och häll på marinaden. Därefter träs kycklingen på ölburken. När kycklingen står på ölburken är det bara att ställa den i en ugnssäker form och sedan placera formen i grillen med glödande kol runtom
I sommar har den stora grillfavoriten varit Beercanchicken - kyckling på ölburk. Till kycklingen har vi tillrett en sås på saften som bildas i tillagningen, lika god den också
Lätt galen på Galna Dagar införskaffade jag en hel broiler (= kyckling i Sverige). Inspirerad av Gastronaut adventures tillredde jag sedan en beercanchicken
När jag sedan ska tillaga min kyckling så snubblar jag av en slump in på denna sköna killes blogg av en helt annan anledning och hittar recept påBeercanchicken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.