Botten blev frasig ochmed känsla av stenugnsgräddad. Vi landade med en duns rakt in i mathimlen. Hade halva degen sedan förra pizzabaket kvar i frysen, och den fick bli en väldigt läcker helgpizza
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomateroch getost
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning. De blir jättebra och smidiga, är pimpade med extra protein, och smakar dessutom gott
Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärna fetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på. 6 st svarta oliver. 2 msk hackade soltorkade tomater
Vispa ihop mjölk, grädde, arrowroot och smulad kycklingbuljongtärning och koka upp under ständig omrörning så det inte fastnar - vilket mjölksåser lätt gör
Med smaksättning av en god getost och färsk rosmarin blev det en riktig höjdarpaj, som kan serveras precis som den är som vegetarisk rätt, men som också kan få sällskap av något kallskuret om man önskar det
Den glutenfria cannelonin är gjord av majs och kommer från Senza Glutine, och den fyllde jag med en röra av grönkål och fetaost, innan en smakrik tomatröra och lite mer fetaost och grädde fick kröna skapelsen
För ett vegetariskt alternativ kan du i stället för bacon slanta ned en vegokorv - alternativt bara hoppa över baconet och förstärka med mer av det andra
Koka spaghettin i enlighet med anvisningarna på förpackningen. Lägg sedan körsbärstomaterna på en plåt och ugnsrosta dem tills skalet får blåsor och blir mörkt
Jag har tidigare gjort en liknande pizza men medLCHF-pizzabotten. I lördags festade maken och jag loss på den här läckra glutenfria pizzan med plommon från trädgården, samt med lite annat smått och gott från affären
Jag smaksatte brödet medsoltorkade tomater och timjan, det blev riktigt gott. Jag slutade då också med det surdegsbröd och Finn Crisp som jag hade fortsatt äta trots LCHF och tackade även nej till alla bakverk på kalas, om de inte var glutenfria
Glutenfri grönsakstårta med rödbetor och getost. Detta recept på paj med skal av mandelmjöl och potatismjöl med quinoa i, samt fyllning av morot, rödbetor och chèvre fanns med i ett nummer av Coops tidning Med Mera nyligen och vi bestämde oss för att testa det eftersom vi har mycket rödbetor och det lät spännande med quinoa i degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.