Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focaccia med soltorkade tomater, fetaost ochfärskaörter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
) JamieOlivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin. (Jamie kastar runt potatisarna lite snyggt. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut
Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalen semolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virgin olivolja 650 ml vatten, fingervarmt. Tomatsås olivolja 4 klyfta vitlök en liten kruka färsk basilika, plockade och rivna blad 3 förp hela plommontomater på burk (à 400 g) havssalt svartpeppar, nymalen
Crostini. Tomat- och pestoröra. Crostini. Blanda ihop tomater och pesto till en röra. Lägg upp lite tomat- och pestoröra på varje brödskiva och servera genast
en handfull färska salviablad. Jamie Oliver är en av mina stora inspirationskällor och dagens middag gjordes utifrån hans recept som finns i boken Happy Days with the Naked Chef
Har ni sett programet Hemma hos Jamie någon gång. Det är en del moment att göra men pastarätten blir jätte god med de vinbreseradade purjolökarna, parmaskinkan, parmesanosten och den krispiga pangrattaton med svamp, vitlök och rosmarin
Receptet är komponerat av Jamie Oliver och kommer ur boken. Jamies Italien, Albert Bonniers förlag. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan
Tomater, fetaost med ännu mera örteroch oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilé med. Inte för att vi stoppat i oss obscena mängder med kött, men av någon anledning var fiskintaget lägre än normalt och då gäller det att stilla begäret medebums när vi återvände hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.