en mandelkrämig pärontartelette, knäcksmakande kolasås och läskande päronsorbet. Päronsorbet. Ta upp tarteletterna ur sina formar och fördela dem, kolasås och päronsorbet i små skålar (eller forma som queneller) på tallrikar och servera
Päronmousse med chokladknäck och päronsorbetPortioner. Päronsorbet. Päronsorbet. Lägg stjärnanispäron på tallriken, fortsätt med chokladknäck och päronsorbet
Mannen bjöd på dessert men den får ett eget inlägg så fort jag har avkrävt exakt hur han gjorde för jag känner på mig att du gärna vill testa hans pärontartelette med kolasås och päronsorbet
Jag har ett jättegott och extra lyxigt mos att bjuda på som vi åt till gudagod porterstek, ännu godare sås och så Mannens pärondessert med kolasås och päronsorbet
Mjölkchokladbrûlée med vanilj- och konjakskokta päron samt päronsorbet på päronsallad. 1. Rödvinssåsen. Rosta vitlöken i ugn tills den har fin brun färg
Och slutligen efterrätten en päronsorbet med ugnsbakat äpple och mandelspån. I början av året bokade jag en vinprovning med middag och i helgen var det dags – lagom till att vårsolen bröt igen och bjöd på helt underbart helgväder
Jag har tidigare mest använt stjärnanis i efterrätter såsom päronsorbet smaksatt med stjärnanis och vanilj eller i sockerlag som man lägger melon eller apelsinklyftor i, men har lärt mig av Maria Borelius bok “Hälsorevolutionen – vägen till en antiinflammatorisk livsstil” att man gärna kan lägga stjärnanis med andra ayurvediska kryddor såsom kardemumma, kanel och nejlikor i sitt te för en nyttig och aromatisk dryck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.