Blanda saften med sockerlag och glykos och frys ner blandningen i glassmaskin. Skiva sedan de resterande päronen tunt och lägg dem på ett teflonpapper täckt med lite socker
Mannen bjöd på dessert men den får ett eget inlägg så fort jag har avkrävt exakt hur han gjorde för jag känner på mig att du gärna vill testa hans pärontartelette med kolasås och päronsorbet
Jag har ett jättegott och extra lyxigt mos att bjuda på som vi åt till gudagod porterstek, ännu godare sås och så Mannens pärondessert med kolasås och päronsorbet
Blanda raspet med starkt te och pressad citronsaft. Vispa äggvitan hårt och blanda med päronmassan. Låt den sedan stå i kylen medan ni äter huvudrätten
Den kan också göras med mousserande vin i för extra festligheter. Om du vill göra den med champagen eller annat mousserande vin i kokar du kompotten på en deciliter mindre mängd vatten och ersätter det med vinet efter att du mixat kompotten, precis innan den ska hällas i glassmaskinen
Päronsorbetmed lite champagne på toppen för att fräscha upp smaklökarna inför nästa rätt. Vi hade bestämt för länge sedan då vi var på trav med våra vänner Pierre o Anna att vi skulle gå på hockey o samtidigt äta middag på Chefs Table
Och slutligen efterrätten en päronsorbetmed ugnsbakat äpple och mandelspån. I början av året bokade jag en vinprovning med middag och i helgen var det dags – lagom till att vårsolen bröt igen och bjöd på helt underbart helgväder
Blanda saften med sockerlag och glykos och frys ner blandningen i glassmaskin. Skiva sedan de resterande päronen tunt och lägg dem på ett teflonpapper täckt med lite socker
Blanda raspet med starkt te och pressad citronsaft. Vispa äggvitan hårt och blanda med päronmassan. Låt den sedan stå i kylen medan ni äter huvudrätten
Jag har tidigare mest använt stjärnanis i efterrätter såsom päronsorbet smaksatt med stjärnanis och vanilj eller i sockerlag som man lägger melon eller apelsinklyftor i, men har lärt mig av Maria Borelius bok “Hälsorevolutionen – vägen till en antiinflammatorisk livsstil” att man gärna kan lägga stjärnanis med andra ayurvediska kryddor såsom kardemumma, kanel och nejlikor i sitt te för en nyttig och aromatisk dryck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.