Nattjäst bröd, hur smidigt och gott är det inte. Jag älskar nattjäst och jäser det oftast i rumstemperatur vilket jag tycker är bra för det blir så segt och gott
De är fria från både socker, gluten och mjölk och jag inser nu att jag måste baka fler inom kort. Jag har ju helt glömt bort att dela med mig av receptet på dessa ljuvliga hallonmuffins som jag bakade för ett tag sedan
Det glutenfria surdegspulvret som jag skrivit om tidigare satte igång baklusten, och eftersom frysen behövde fyllas på med glutenfritt bröd testade jag en ny variant
Får jag lov att bjuda på hallonmuffins utan vetemjöl, socker och mjölk. Perfekt som mellanmål, innan eller efter träning och så klart till en kopp kaffe eller the
Förra helgen till efter-konsert-fikat hade jag förutom bröd och sesamkex smarriga hallonmuffins som serverades med god passionsfrukt, hallon- och kokoskräm
Både mamma och min mammas bästa vännina firades i helgen då de båda fyller år med en dags mellanrum. Vädret har varit ljuvligt, sådär lagom höstkallt med härliga färger och solstrålar
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Blanda mjöl, socker och salt och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Fördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen och nyp ihop massan till grova smulor
Ta bort kärnhuset ur päronen och skiva dem. Salt, peppar, olivolja och balsamvinäger över det. Till den vegetariska lasagnen jag gjorde häromdan så blev det denna salladen
Det var så enkelt och så gott. Tillsätt sedan ägg, mjölk och honung. Smörj en muffinsplåt med kokosolja och portionera ut smeten, antingen åtta små muffins eller fyra stora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.