Jag delade päronet på mitten men lämnade en bit kvar vid stjälken som håller ihop det. Det har blivit glest mellan blogginläggen den senaste tiden men snart har jag höstlov och då ska jag ta ikapp missat bloggande
Den består av en Mördegsbotten som smälter i munnen, päron som är inkokta i vanilj och som ligger på en bädd av den godaste mandelkrämen gjord på egenkokt vaniljkräm blandat med mandelmassa
Nattjäst bröd, hur smidigt och gott är det inte. Jag älskar nattjäst och jäser det oftast i rumstemperatur vilket jag tycker är bra för det blir så segt och gott
Häll i formen. Denna päronoch äppelpaj är enkel att baka och otroligt smarrig. Blanda sen ihop havregryn med socker, vetemjöl, mandel, bakpulver, vaniljsocker och salt
Päronen ska bli helt mjuka, men får inte koka sönder. Mamma hade fått supergoda hemmagjorda inlagda päron från en granne på landet som vi åt till efterrätt
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.