Oxfilé Wellington med madeirasås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 schalottenlökar
  • 1 liten morot
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl Madeira
  • 4 dl kalvfond, se länk ovan för recept
  • salt och peppar
  • ev grädde
  • 500 g färska champinjoner
  • 300 g rökt sidfläsk eller skinka
  • 6 schalottenlökar
  • 4 msk tomatpuré
  • 0,5 dl hackad färsk timjan
  • 3 nypor vetemjöl, att reda av med
  • 800 g färsk oxfilé (mittbiten)
  • smör och olja, till stekning
  • 2 smördegsplattor à 30x20 cm
  • Madeirasås4 schalottenlökar 1 liten morot 1 knippe bladpersilja 1 msk smör 1 msk tomatpuré 1 dl Madeira 4 dl kalvfond, se länk ovan för recept salt och peppar ev grädde
  • Duxellmassa500 g färska champinjoner 300 g rökt sidfläsk eller skinka 6 schalottenlökar 4 msk tomatpuré 0,5 dl hackad färsk timjan 3 nypor vetemjöl, att reda av med
  • Oxfilé800 g färsk oxfilé (mittbiten) smör och olja, till stekning salt och peppar 2 smördegsplattor à 30x20 cm

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.