Madeirasås4 schalottenlökar 1 liten morot 1 knippe bladpersilja 1 msk smör 1 msk tomatpuré 1 dl Madeira 4 dl kalvfond, se länk ovan för recept salt och peppar ev grädde
Duxellmassa500 g färska champinjoner 300 g rökt sidfläsk eller skinka 6 schalottenlökar 4 msk tomatpuré 0,5 dl hackad färsk timjan 3 nypor vetemjöl, att reda av med
Oxfilé800 g färsk oxfilé (mittbiten) smör och olja, till stekning salt och peppar 2 smördegsplattor à 30x20 cm
Strimla kycklingköttet och fördela ut i formen tillsammans med bacon och skivad banan. Fördela ut gräddblandningen över kycklingen med stekspade, jämnt och fint
En fördel med denna rätt är att många moment går bra att förbereda i förväg. Madeirasås. Tournedoserna kan förberedas och slås in i smördeg i god tid, såsen kan förberedas och monteras med smör precis innan serveringen
På svenska hade vi väl sagt, smördegsinbakad oxfilémed lite gojs i. Men formella namnet är då Oxfile Wellington fylld med duxellemassaHittade ett recept på recept
Grillad oxfilémedmadeirasåsPortioner. Låt reducera till hälften, smaka av med salt och vitpeppar, avsluta såsen med smöret och resten av madeiran precis före servering
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Madeirasås. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Skysås med portvin. 600 gram hel oxfilé, gärna mittbiten, putsad. 1 dl vetemjöl att kavla ut med. 3 plattor smördeg (9x17 cm) eller ca 30 cm smördeg på rulle
Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Smaka av med salt och peppar. Stek oxfilén i smör i mycket het panna ca 1 min per sida. 600 g oxfilé
Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Smaka av med salt och peppar. Gör så här Stek oxfilén i smör i mycket het panna ca 1 min per sida. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 msk Arla® Svenskt Smör Madeirasås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.