Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
Och igår vart det pizzabak med pulled beef rester på, mums. Lördagens middag var fin somsjutton, grillad oxfilé, hemmagjordapommes, egengjordbea & rödvinssås, ugnsrostadetomater & picklad rödlök
Oxfilénsom visade sig vara lammrostbiff, var kanske det enda jag kunde identifiera som användbart utan en grundligare obduktionmed efterföljande dissekering
Blanda ihopmed resten. Vispa ägg ochsocker pösigt. Koka under tiden ihoptoscasmeten under omrörning. Ta ut kakan ur ugnen, låt kakan svalna någotoch bred sedan över smeten
Salta och peppra oxfilén. Bryn den runtom i het stekpanna i lite smör. Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan ochost alldeles intill köttet
Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilémed en denna sås samt en chèvrekräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen ochfarinsockretoch låt fräsa med en kort stund
varva skivad potatismed riven ost, salt och peppar, slå sist på skyn från oxfilén. Garnera med halva ananasskivoroch halva tomatskivor runt kanten på gratängformen
Oxfilé. Vispa ihop grädde, fondochkryddor, blanda medrotfrukteroch lök. Rotfruktskaka. Oxfilé. Klä en ugnsfast formmed bakplåtspapper och fyll medrotsaksblandningen, packa hårt och väl
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra baconsom jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilésom vi serverade tillsammans medrostadfärskpotatisoch en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.