Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Nu till det gudomliga köttet. bryn köttet o lägg sedan i en ugnsform o stek klart till den är 65 grader , (medium) låt vila 5-10 min , skär i bitar om det e en stor bit eller servera direkt om köttet e styckad i portionsbitar
Kvällens middag blev en favorit vi inte ätit på länge – Thailändsk kyckling med nudlar. Kycklingen ska marineras en halvtimme eller helst mer så ha lite framförhållning
I ingredienslistan fanns, förutom kött och morötter, även ärtor, vin, rosmarin och tomatpuré, något man inte hittar i varken den svenska eller den skånska kalopsen och frågar ni oss så passade dom fint däri
Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna i 30 minuter. Vänd och pensla med marinaden och stek ytterligare 40-50 minuter tills köttet är knaprigt på ytan
Lägg hälften av köttet i botten av en smord ugnsform och fyll på med hälften av champinjonerna. Lägg på resten av köttet och champinjonerna och fyll på rejält med cheeseballs