Oxfilé med potatis- och palsternacksgratäng och portvinsstekt svamp
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g oxfilé
  • 1 dl portvin
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl finhackade örter
  • t ex oregano
  • rosmarin
  • timjan
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk färsk mortlad svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 1 msk neutral olja
  •  
  • Portvinsstekt svamp
  • 250 g rimmat sidfläsk
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 250 g steklökar
  • 1 msk smör
  • 2½ dl portvin
  • 1½ msk oxfond
  • 2 lagerblad
  • ½ tsk svartpeppar
  •  
  • Potatisgratäng
  • 600 g potatis
  • 400 g palsternacka
  • 2 dl finhackad purjolök
  • 4 dl grädde
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 3 pressad vitlöksklyftor
  • 2 dl finriven parmesanost

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.