Detta smaksatt med pumpakärnor, linfrön, och yoghurt, kombinerat medgrahams-, råg- och vetemjöl. Värm sirap och vatten till fingertemp, pensla bröden med detta, och strö över pumpakärnor samt linfrön
Pensla med vatten eller yoghurt, och strö över linfrön, pumpafrön eller något annat strössel. Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg
Smula under tiden ner jästen i en skål tillsammans med salt och honung. Tillsätt därefter grahamsmjöl, kruskakli och kardemumma och blanda till en jämn "smet"
Lös upp jästen tillsammans med sirapen. Smält smöret, häll i vatten och mjölk, häll blandningen över jästen när den blivit 37 grader. 1-2 dl grahamsmjöl
Jag har i alla fall gett upp hoppet om att få en invitation, och tänker mumsa på små ostmuffins här hemma, kanske tillsammans med lite sallad, några oliver och lite goda italienska charkuterier
Så nu delar jag med mig av det till er. Det här är ett recept ur boken ”Lyxiga cupcakes och läckra kakor”, den innehåller bakverk från det berömda Hummingbird Bakery i London
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel ochlinfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Blanda väl och tillsätt mjölet i omgångar tillsammans med det rumsvarma smöret i bitar. Doften av nybakat bröd är härligt, för att inte tala om en nybakad tekaka med en god ost på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.