Denna sommar gäller det att ta vara på varje grilltillfälle och att laga mat ute. Här får du inspiration från vår senaste grillning med chimichurri, wok, glaze och kryddblandning
Den här veckan har det varit fullt upp frän början till slut och än är det inte över. Imorgon kommer det långväga besök, på lördag spelar Håkan och däremellan ska jag jobba lite
Innan vi åkte till Åland åt vi nämligen den här enkla och ack så goda efterrätten på Orust, och det vore en skam om ni inte fick ta del av det här (oerhört avancerade) receptet
2015-11-21 @ 09. 28 /. Bröd, bullar & kakor /. Desserter /. Paj /. Äppelgalette med kardemumma och vaniljsås. I veckan föreläste jag på ett bibliotek på Orust och pratade matblogg, kokbok, min passion till mat men jag visade även min dokumentärfilm om Långafiske som jag producerade för 11(
Jag ska jobba några timmar innan vi lite senare idag åker upp mot Orust för att fira påsk. Idag är det klarblå himmel och solsken över Göteborg och jag hoppas så att det håller i sig över helgen
1 december var jag uppe i Varkile på Orust vid en slakeributik som säljer närproducerat kött. Jag var där för att köpa en obehandlad julskinka för att rimma själv
Det finns lika många recept på äggost som det finns käringar på Orust, sägs det. Bohuslänsk äggost med björnbärssylt är en dessert som är en lokal specialitet
Då har man packat in för helgen. -) idag så åker vi till orust och kommer hem imorgon, det kommer att bli as nice så blir det mycket bad och så blir det la att vi grillar med
Förra veckan fick jag träffa dem igen efter två år för att se deras hus på Orust, käka god mat, bada i det iskalla havet, se Mollösund, se på film, gå en skogspromenad och snacka engelska
Passion för mat 2015. 10 april, 2015 by Matmamman Lämna en kommentar. I slutet av februari var det dags för den stora matmässan “Passion för Mat” på Eriksbergshallen i Göteborg
Dags att sova. 14. 37 lämnade en liten grupp förväntansfulla pojkar Halmstad Central. Första destinationen är den förhoppningsvis underbara tulpanernas stad
Blåmusselbuljong hade jag aldrig hört talas om innan jag fick en flaska av min svåger häromdagen. Buljongen görs av blåmusslor ifrån Bohuslän och företaget som tillverkar buljongen heter såklart Blåskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.