I morgon står det lasagne på menyn - lagad av mig. Stek kotletterna ca 4 min på varje sida ( vi köper från vår fantastiska slaktare på Orust , annars köper jag aldrig kotletter)Blanda kokta broccolibuketter med pumpakärnor ringla över balsamico salta o peppraÄt och njut"Än en gång får vi avnjuta mammas middag eftersom jag gav barnen Mc-D mat och jag och. -) 225 grader i
TwitterFacebookPinterestGoogleE-postTumblrSkriv utGillaGilla Laddar. Här är en kycklinggryta tillagad med den fina kycklingen som vi köper hem från RJ Närproducerat på Orust
Panerad fisk hör inte till det vi vanligen förknippar med nyttig LCHF-mat. Men till den här spättan, som jag lagade till under min semester på Orust, hade jag inte tillgång till såna glutenfria alternativ
Så blev det en sås som passade bäst till fisken som vi fick smaka på vid släktkalaset på Orust i år. Lax vill jag ha vid 48-50 grader och fläskfilen tog jag upp till 62-65 grader
2015-11-21 @ 09. I veckan föreläste jag på ett bibliotek på Orust och pratade matblogg, kokbok, min passion till mat men jag visade även min dokumentärfilm om Långafiske som jag producerade för 11(
Innan jag packar ihop datorn tänkte jag bara tipsa om världens snabbaste lunch som vi åt i lördags - en kylskåpsrenssallad med dinkelpasta och pocherat ägg på toppen
1 december var jag uppe i Varkile på Orust vid en slakeributik som säljer närproducerat kött. Genom att rimma din egen julskinka så slipper du tillsatsen nitrit, e250-251, som är en orsak till att rött kött har kopplats till tarmcancer. 5-10 liter vatten (skinkan behöver helt täckas med vatten). 2-3 msk senap. För vara sedan kallt i 10-14 dagar och vänd skinkan med jämna mellanrum (varannan dag ca) så att den blir jämt salt. 5-10 liter vatten. 2-3 msk senap
Idag har jag, min mamma och min syster varit på spa på Orust. 8-10 bitar. 8-10 bitar. Vilken härlig helg. Vi har låtit renoverandet gå på sparlåga och istället hängt med varandra och haft det bra i största allmänhet
Det finns lika många recept på äggost som det finns käringar på Orust, sägs det. Vid ungefär 80-83 grader börjar mjölken tjockna något och detta är en liten förvarning att något är på gång. Lägg på ett lock och låt stå i 5-10 minuter
Förra veckan fick jag träffa dem igen efter två år för att se deras hus på Orust, käka god mat, bada i det iskalla havet, se Mollösund, se på film, gå en skogspromenad och snacka engelska
Vi tillverkar ekologisk buljong och fond av KRAV-märkta odlade blåmusslor från Bohuslän. Vår tillverkning finns i Mollösund på Orust och musslorna vi kokar kommer från musselodlaren Scanfjord
TwitterFacebookPinterestGoogleE-postTumblrSkriv utGillaGilla Laddar. ) Vi beställer dessa kotletter från ett ställe på Orust, där de säljer närproducerat kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.