Vi gör rätt ofta sconestill frukost på helgerna, så skönt frukosthäng med nybakadescones. Perfekt då man kommer hem från förskola och skola att tillsammans svänga ihop lite scones och mysa lite medan det blåser och håller på utanför
Till helgen finns det tid att pyssla lite extra i köket, och jag och barnen svänger då och då ihop några sconestill frukost – en god och mycket trevlig start på dagen
Supergoda, glutenfria, goda, nyttiga scones. Rör till sist ner fiberhusk och låt svälla en kort stund. Forma sconesen som du vill ha dem, jag brukar göra en stor boll, platta ut lite och skåra så att det blir fyra bitar
Idag överraskade jag Oskar med nybakade källarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat. De ska bara jäsa en gång efter att man har gjort dem till bullar så det går på drygt en timme från start till färdiga frallor
Så vi fick avnjuta ett glas Pommery Brut Royal NV till våra scones och snittar. Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfria scones
Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet
Det får mig bland annat att minnas mina barndomssomrar hemma hos mormor och morfar när mormor stod med mjöl upp till armbågarna och knådade degen så det pärlade sig i pannan och föste lätt bort det gråa lockarna som frenetiskt letade sig fram genom sjalen
Nybakade bagels med massa olika pålägg. Annars är inte jästiden allt för lång och jag hann baka dem på morgonen så att de blev lagom färdiga till långfrukosten
Blanda runt och tillsätt samtidigt mjölken. Arbeta ihop det hela till en smidig deg. Dela degen i två delar och platta ut varje del till en rund kaka på cirka 1 centimeter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.