Idag överraskade jag Oskar med nybakade källarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat. De ska bara jäsa en gång efter att man har gjort dem till bullar så det går på drygt en timme från start till färdiga frallor
Till helgen finns det tid att pyssla lite extra i köket, och jag och barnen svänger då och då ihop några scones till frukost – en god och mycket trevlig start på dagen
Det får mig bland annat att minnas mina barndomssomrar hemma hos mormor och morfar när mormor stod med mjöl upp till armbågarna och knådade degen så det pärlade sig i pannan och föste lätt bort det gråa lockarna som frenetiskt letade sig fram genom sjalen
Nybakade bagels med massa olika pålägg. Annars är inte jästiden allt för lång och jag hann baka dem på morgonen så att de blev lagom färdiga till långfrukosten
I går kväll innan jag gick och la mig bestämde jag mig för att sätta en deg som fick jäsa i rumstemperatur över natten (ska väl tilläggas att jag gick och la mig väldigt sent)
Fikonchutneyn jag gjorde innan jul var mycket god till. Idag tycker jag att det ska vara lite mumsig frukost, helt vanliga scones med goda marmelader och ostar fick det bli
Frukostlyxade till det idag och bakade bröd. Jag tycker vi har så tråkigt bröd hemma och efter att ha läst "Den hemlige kocken" så har jag blivit lite avskräckt från att äta köpt bröd med långt hållbarhetsdatum
Mjölkfria, glutenfria " ostkakor " till frukost. Rör ner kvargen och få till en jämn deg. Till ca 4 st. 1 msk majsmjöl 1 tsk bakpulver1/2 tsk salt1 msk sesamfrön till topping. Försök inte kompensera med mer mjöl utan blöt händerna ordentligt och forma till 4 lika stora bullar, lägg på bakplåtspapper och sprinkla sen över sesamfrön
Riktigt krispigt blev det när jag gjorde rotsellerirösti till frukost härom dagen. När baconen är tillagad lägger jag i ren klick smör, rotselleri och lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.