Kakan passar både som efterrättochtill alldeles vanligt sommarfika. Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Nu är det lugnt ett tag tills nästa gång. Helgen har varit hyffsat lugn, det blev lite pulkaåkning igår och idag har vi varit och kollat på en lägenhet och fikat hemma hos mina föräldrar
Han hade hintat lite om att han skulle jobba en del hemma på kvällen så då ville jag göra en extra god middagtill honom och han blev jätteglad för det =)
bakblogg, dessert, efterrätt, efterrätt som man kan förbereda, fyllning till bröllopstårta, inredningsblogg, lätt dessert att förbereda, limemousse, matblogg, otroligt fräsch limemousse, perfekt tårtfyllning, systrarna m, systrarnam, tårtfyllning
Tillefterrätt blir det friterad banan och annanas med vaniljglass och lönnsirap. Jag gör frityrsmet av mjöl, öl och bakpulver, lånat från Jamie Olivers recept till Fish and Chips
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Igår gjorde jag den här kakan, som passar lika bra till fika som tillefterrätt. Vissa år slår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
Rör om tills osten smält. Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.