Till helgen finns det tid att pyssla lite extra i köket, och jag och barnen svänger då och då ihop några sconestill frukost – en god och mycket trevlig start på dagen
Vispa sedan med elvisp till fast konsistens. Ställ kallt tills de ska serveras. Den här gången ville jag göra en sådan liten mängd mousse att det bara kändes meckigt att krångla med ägg
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Idag överraskade jag Oskar mednybakade källarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat. De ska bara jäsa en gång efter att man har gjort dem till bullar så det går på drygt en timme från start till färdiga frallor
Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet
Under vår resa stannande vi till vid ett underbart litet kafé som låg på en höjd med en fantastisk utsikt över de gröna kullarna och det turkosa vattnet (så vackert
Lite mjölbrist ledde till någon lite förändring men annars är det en direkt kopia. Ni kan ju ana vår enorma glädje när vi hittade två nya nattjästa bullar att prova i helgen som gick, det ena lite nyttigare och det andra lite mindre, men lika goda båda två
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.