Nyårsafton närmar sig och förväntningarna är som alltid höga, godaste maten ska serveras i vackraste klänningen, finaste champagnen ska drickas med de bästa vännerna och man ska vara på sitt allra soligaste humör
Planerar du nyårsdessert så har du här en väldigt god och enkel dessert som du kan göra. Nyår,. Gillar du kombon salt-sött så strör du på lite flingsalt över de kanderade nötterna, men det går att utesluta om man vill
Fräs i smör med sockret i ett par-tre minuter tills de börjar mjukna. Låt brûléerna kallna innan du täcker över med plastfolie och förvarar i kylskåp till strax före servering
Bara en liten touch av apelsin och kanel. Låt crèmebrûléen svalna, de kan med fördel stå över natten. Den här crèmebrûléen bjöd min systerson på när vi var hemma hos syrran på middag
Desserter - Kommentarer. Jag är nämligen en "sucker" för CrèmeBrûléeoch beställer det i princip varje gång jag är på restaurang, men den här juliga varianten var något nytt för mig
CrèmeBrûléen kan (förutom knäcktäcket) förberedas i god tid innan och förvaras svalt. Precis innan serveringen täcker du formarna med socker och bränner ett lock med hjälp av en gasbrännare
Till den så blev det en klassiskt smörstekt toast med lite löjrom, creme fraiche och lök. Nu är det dags för grädden som även den bör koka ihop med hälften
Creme brûléemed saffran och passionsfrukt. Det absolut bästa med creme brulee tycker jag är den lena konsistensen på puddingen och den knapriga ytan som blir av bränningen
kokas på mjölk, grädde och socker och smaksätts med vanilj. Namnet Caramel kommer från att man smälter sockret som man sedan glaserar botten på formen med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.