Blanda rabarberochjordgubbarmed potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Rabarber- och jordgubbspaj med smak av kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen
strö över råsocker på varje form och bränn avmed brännaren. Sila avoch häll upp i portionsformar. Vad passar bättre till nyårsafton än en klassisk crèmebrûlée
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Gjord med vit choklad ochlite citron blir den helt oemotståndlig. liten nypa salt. Det går på några sekunder att bränna av ytan med socker vid serveringen
Häll sedan upp på (väl rengjorda) burkar, på med locket och förvara i kylen. Testa du med. Ikväll efter nattning har jag därför kokat en marmelad som jag är sådär lite löjligt stolt över
Ställ åt sidan för att vila någon timme alternativt över natten. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn avmed brännare eller under grillelementet i ugnen (full effekt) tills sockret är karamelliserat
Koka upp grädde, mjölk och kanelstång i en kastrull. Crèmebrûléemed smak av kanel passar lika bra nu till dessert i adventstider som avslutning på självaste julafton
Hela eftermiddagen ska spenderas åt att fixa och dona lite här hemma, koppla avoch mysa. Om man vill ha en intensivare smak av apelsin kan man även tillsätta lite apelsinjuice
Vid servering sockra och bränn avmed gasolbrännare eller använd ugnens grillfunktion. Koka upp grädde, mjölk, socker, urskrapad vanilj och vaniljstänger
God blev den på pankisen tillsammans medlite grädde. Häll i en kastrull fyll på med syltsockret. På vägen hem efter att ha hämtat barnen i skolan så köpte vi rabarberochlite frysta jordgubbar
Nu är det ett tag sedan det blev någon sidosallad publicerad och det får jag skylla på tidsbrist och mörker, men nu är det vår och förutsättningarna att fota är bättre så nu ska jag försöka att börja med det igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.