150 grader
Koka upp ca 1 liter vatten i en kastrull (till vattenbadet i ugnen). Vispa ihop äggulorna och hälften av sockret till en porös smet. Häll i saffran. Låt stå i rumstemp sålänge.
Därför blev jag så glad när NI röstade fram denna som veckansbakverk. Det absolut bästa medcreme brulee tycker jag är den lena konsistensen på puddingen och den knapriga ytan som blir av bränningen
Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
Koka upp mjölken och grädden med citronzest och kanelstång. Bränn sockret med gasolbrännare. Plocka sedan upp kanelstången, koka upp blandningen igen och vispa ner äggulan
Jag är inte mycket för apelsinsmak i bakverkoch godis, men det här var verkligen så himla gott. Låt crème brûléen svalna, de kan med fördel stå över natten
Jag är också en stort fan av creme brylé. Jag är nämligen en "sucker" för Crème Brûléeoch beställer det i princip varje gång jag är på restaurang, men den här juliga varianten var något nytt för mig
Jag blev ju helt besatt av creme puffs från Popelini i Paris när jag var där i påskas och nu har jag gett mig på att försöka återskapa detta fantastiska bakverk
Koka upp mjölk och grädde med sockret ochsaffranet. Häll sedan över det medan det forfarande är hett i formen, och fördela sockermassan i formen genom att luta på den så att alla väggar och botten täcks
Just nu befinner jag mig antagligen i en solig skidbacke i Vemdalen och har tidsinställt detta inlägg så ni slapp vänta hela dagen på veckans vegetariska recept
Crème Brûléen kan (förutom knäcktäcket) förberedas i god tid innan och förvaras svalt. Precis innan serveringen täcker du formarna med socker och bränner ett lock med hjälp av en gasbrännare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.