Ingredienser Portioner. 4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Lägg på lock och låt koka upp snabbt, sänk sedan värmen och smaka av med soja, sesamolja och lime. Koka nudlarnaoch spola dem hastigt i kallt vatten för att avbryta kokprocessen
Lägg upp nudlaroch kött snyggt på (varma) tallrikar. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Droppa såsen över och garnera med färska korianderblad och jodnötter
Strö över cashewnötter och servera mednudlar. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna. Koka nudlarna enligt förpackningen men spola dem inte kalla
Servera de wokade nudlarnamed till exempel sweet chilisås och hoisinsås. Hetta upp pannan igen och tillsätt resten av oljan, fräs nudlarnaoch tillsätt sedan grönsakerna
Här serveras den med marinerad kycklingfilé, nudlaroch thailändsk gurksallad. Blanda hett vatten med socker och salt i en skål, rör om så att sockret löser sig ordentligt
Tillsätt soja och sirap,vänd ner de avrunna nudlarnaoch nötter. Skiva squashen och dela i små bitar, strimla paprika, hacka rödlök grovt och chili fint
Kycklingspett och wokade grönsaker mednudlarKycklingspetten. Sila de kokta nudlarnaoch tillsätt dem. lite sweet chilisåsKoka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.