Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla vitkålen och dela champinjonerna. Rör samman sesamoljan, ostronsåsen, hoisinsåsen, sojan, vinägern och sockret
Vänd ner nudlar, kyckling, wokmix och koriander. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skala en lime med potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor
Relaterade Marinerad kycklingfilé med quinoasallad och fetasås. Efter all god mat och dryck i Liverpool blir det nu nya tag med hälsosam mat måndag-torsdag
När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Jordnötssås. Woka sockerärtorna, paprikan och morötterna skurna i delar i lite olja. Blanda ihop 0,5 dl olja, 2 msk soya, 2 msk chilisås, 2 tsk sambal oelek och 2 msk paprikapulver till en marinad som du lägger den strimlde kycklingen i. Trä sedan upp kycklingen på spett och lägg dem på ett galler (med plåt under) och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min. När grönsaker och nudlar är färdiga är det bara att blanda ihop dem och hälla på 1 msk soya och 2 msk sweet chilisås och blanda igen. Blanda grädde, vitlök, jordnötter, hönsbuljong, farinsocker, 1 tsk sambal oelek, jordnötssmör och lime i en kastrull och koka ihop ett par minuter till såsen har tjocknat. 0,5 lime- både skal och saft
Kärna ur chilin och skär i små bitar. Salta lätt och peppra lite. Häll över oljan och blanda runt. Lägg jordnötssmör, soja, vatten, limesaft, vinäger och chiliflakes i en mixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.