Ah! Vego!

Ah! Vego!

Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Ingredienser Portioner. 4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vegogryta med kikärter och feta

Vegogryta med kikärter och feta

Ingredienser ½ hackad gul lök. ½ hackad vitlöksklyfta. ½ strimlat fänkålshuvud. ½ msk olivolja. ½ dl mathavre
Linsfyllda paprikor

Linsfyllda paprikor

Ingredienser 1 gul lök, finhackad. 2 stora vitlöksklyftor, finrivna. 1 msk smör. 2 msk tomatpuré. 4 dl finkrossade tomater
Vegetariska grillspett med pesto

Vegetariska grillspett med pesto

grillspett0,5 aubergine 12-15 delikatesspotatisar 1 zucchini, liten 1 röd paprika 1 gul paprika 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato 1 kvist färsk rosmarin 1 citron, skal och saft salt peppar, nymald 2 msk Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven 2 msk pankoströbröd (eller ströbröd)
Rostad sötpotatis med getost och mynta

Rostad sötpotatis med getost och mynta

Ingredienser Portioner. 6 1 kg sötpotatis 3 msk olivolja 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 200 g getost 2 msk hackad mynta Lägg till i inköpslistan
Sesamramen med svamp och tofu

Sesamramen med svamp och tofu

Koka upp vattnet med buljongen. Skiva ingefära, chili och vitlök och låt det koka med buljongen i ungefär 10 minuter
Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer med tomat och halloumi

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 2 tomater 2 msk riven ingefära 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk garam masala 390 g krossade tomater 1 dl vitt matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 200 g spenat 400 g halloumiost 2 krm salt Lägg till i inköpslistan