11 kg
grytbitar av benfritt lammkött 2 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 gula lökar 200 g Karl Johansvamp eller trattkantareller 1 morot 4 dl buljong 2 msk vetemjöl 2 dl vispgrädde 2 msk rönnbärsgelé salt svartpeppar 3 msk hackad persiljaSkär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn köttet i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta. Skala och hacka löken. Dela svampen i mindre bitar och skala och tärna moroten. Bryn lök och svamp, lägg över i grytan. Lägg i morot och häll över buljong. Låt småkoka ca 30 min eller tills köttet känns mört. Sila av skyn och håll resten varmt. Koka samman skyn till ca 4 dl. Blanda mjölet med grädden och red av skyn. Låt såsen koka några minuter. Lägg i gelén. Häll såsen över köttet och de övriga ingredienserna. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan strax innan servering.
Jag hade gjort en Indisk Lammgryta. Indisk lammgrytaDessert. Många kryddorIndisk lammgryta 2 gula lökar2 vitlöksklyftor3 cm färsk ingefära0,5 dl vattenca 1 kg lammkött i tärningar, tex lammstek2 kanelstänger10 kardemummakapslar, krossade5 kryddnejlikor2 lagerblad10 svartpepparkorn2 tsk malen spiskummin1 tsk gurkmeja0,5 tsk cayennepeppar2 tsk malen koriander1 msk paprikapulver1,5 dl grekisk yoghurt + till servering1 msk tomatpuré1 kycklingbuljongtärning3 dl vatten2 tsk garam masala Mixa lök, vitlök, ingefära (skalad och skivad) med vatten till en puré
Lammgryta från Armenien. Tass Kebab är en lammgryta som kommer från Armenien. Tass Kebab är oavsett en enkel och smakrik lammgryta med ett fåtal ingredienser
Långfredag idag och vi ger oss på påsklammet. Ett marockansk recept. I receptet står att det är för sex personer men för oss räckte det till tolv personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.