Nils Emils lammgryta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av benfritt lammkött
  • 12 msk smör eller margarin
  • 11 tsk salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 11 gula lökar
  • 1200 g Karl Johansvamp eller trattkantareller
  • 11 morot
  • 14 dl buljong
  • 12 msk vetemjöl
  • 12 dl vispgrädde
  • 12 msk rönnbärsgelé
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 13 msk hackad persilja
  • 11 kg grytbitar av benfritt lammkött 2 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 gula lökar 200 g Karl Johansvamp eller trattkantareller 1 morot 4 dl buljong 2 msk vetemjöl 2 dl vispgrädde 2 msk rönnbärsgelé salt svartpeppar 3 msk hackad persiljaSkär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn köttet i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta. Skala och hacka löken. Dela svampen i mindre bitar och skala och tärna moroten. Bryn lök och svamp, lägg över i grytan. Lägg i morot och häll över buljong. Låt småkoka ca 30 min eller tills köttet känns mört. Sila av skyn och håll resten varmt. Koka samman skyn till ca 4 dl. Blanda mjölet med grädden och red av skyn. Låt såsen koka några minuter. Lägg i gelén. Häll såsen över köttet och de övriga ingredienserna. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan strax innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.