Marockansklammgryta med aprikoser Skriv utFörfattare. Vi som är vana med mat lagad i Sverige tycker kanske att det saknas lite salt i Marockansk mat, men då ska man komma ihåg att vi är bland de som saltar vår mat mest i världen
Putsa och skär köttet i kuber (2 x 2 centimeter). Hetta upp hälften av olivoljan i en panna och bryn köttet runt om med koriander och spiskummin tills det får lite färg
Jag fortsätter laga rätter ur Marocko på ett fat och sist blev det en marockansklammgryta (som egentligen skulle vara med aprikoser och mandel, men i all hast glömdes det bort
Recept. Maria E. tors, 2013-09-19 08. 21. 2h 0min. (1). Lägg allt i en gryta. Se till att vattnet täcker köttet. Låt koka i ca 1-2 timmar eller tills köttet är klar
Jag hade gjort en Indisk Lammgryta. Indisk lammgrytaDessert. Många kryddorIndisk lammgryta 2 gula lökar2 vitlöksklyftor3 cm färsk ingefära0,5 dl vattenca 1 kg lammkött i tärningar, tex lammstek2 kanelstänger10 kardemummakapslar, krossade5 kryddnejlikor2 lagerblad10 svartpepparkorn2 tsk malen spiskummin1 tsk gurkmeja0,5 tsk cayennepeppar2 tsk malen koriander1 msk paprikapulver1,5 dl grekisk yoghurt + till servering1 msk tomatpuré1 kycklingbuljongtärning3 dl vatten2 tsk garam masala Mixa lök, vitlök, ingefära (skalad och skivad) med vatten till en puré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.