Grytor

Grytor

  • 22 Recept
Kasslergryta med curry

Kasslergryta med curry

Ingredienser 400 gram kassler 1 st purjolök(ar) 1 st paprika , röd 1,5 msk curry 1 klyfta(or) vitlök , pressad 4 msk tomatpuré 2 dl grädde 2 dl crème fraiche Köp receptet
Pepparrotskött

Pepparrotskött

Koka köttet. Skär ned köttet i mindre bitar ca 2x2 cm stora. Du kan också koka köttet i grövre bitar ex. om du kokar med ben och sedan skära köttet i mindre bitar och blanda i såsen vid servering
Rådjursgryta med calvados

Rådjursgryta med calvados

500-600 g grytbitar av rådjur. 12 msk smör. 1timjan rejäl nypa. 1max 1 msk vetemjöl. 13 dl grönsaksbuljong
Rådjursgryta med syltlök och timjan

Rådjursgryta med syltlök och timjan

Ingredienser Portioner. 4 1 msk smör eller margarin 600 g grytbitar av rådjur alt älg eller nöt 1 tsk salt 1 tsk grönpeppar 4 dl vatten 3 msk viltfond eller kalvfond 3 msk gin 3 morötter 1 dl vispgrädde 2 msk vetemjöl 2 msk gelé 1/2 knippe timjan (färsk eller kruka) 1 dl syltlök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Havreprodukter 5
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Skär köttet i mindre bitar. Bryn köttet i smör i omgångar i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över i en gryta
Mormor Esters älggryta med porter och bär

Mormor Esters älggryta med porter och bär

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st gul lök 4 st morötter 2 st palsternacka(or) 1,2 kg älgkött , skuret i grytbitar 2 msk Mat & Bak smör 2 msk rapsolja 7 dl vatten 6 msk viltfond 1 flaska(or) porter 2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 st lagerblad 1 msk enbär , mortlade 0,25 kruka(or) färsk timjan , 5 kvistar, plus lite till servering 2 dl vispgrädde 5 msk messmör 1 msk lingonsylt , el
Vintergryta på högrev

Vintergryta på högrev

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg högrev , bit eller färdigskurna grytbitar 80 gram sardeller , i olja 150 gram rökt sidfläsk , i tärningar utan svål 1 msk smör , och rapsolja 200 gram palsternacka(or) , skuren i grova bitar 200 gram steklökar , hela 5 dl rött vin 1 msk kalvfond , utspädd i 2 dl vatten 7 dl krossade tomater 20 gram vitlök(ar) , finhackad 3 st lagerblad 1 msk rosmarin 1 msk timjan 250 gram skogschampinjoner , i delar 1 odefinierad salt 1 msk maizena , Eventuellt, utrörd i 2 msk vatten Köp receptet
Biff stroganoff

Biff stroganoff

500 g strimlat lövbiff ca 2 msk smör 1 st gul lök 200 g champinjoner 1 tsk salt 1 krm malen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus fransk senap t
Panang curry med fläsk

Panang curry med fläsk

600 g fläskfilé. 12 msk panang curry. 13 st chilipeppar(grön eller röd, inte stark) eller 1 st paprika
Lövbiff Provençale

Lövbiff Provençale

Ingredienser. 800 g lövbiff. smör att steka i. salt och peppar. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 150 g champinjoner. 3 dl vatten
Nils Emils lammgryta

Nils Emils lammgryta

1 kg grytbitar av benfritt lammkött. 12 msk smör eller margarin. 11 tsk salt. 12 krm svartpeppar. 11 gula lökar