Revbensspjäll avLamm. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras. Vill Du ha recept på en vanlig Lammstek med Rödvinssky, så hittar Du den Här
För mig är det själklart med revbensspjäll avlamm till jul eftersom jag och min familj föder upp lamm (naturbetat & ekologiskt uppfött) på Onsby Gård utanför Uppsala
På toppen av revbenen (ungefär hälften), ta bort köttet med en vass spetsig kniv. Fräs lök i smör, tillsätt köttfärs och malet revben lamm tas bort platsen
Du kan testa det här receptet till spjäll av Gris, kan tänka mig att det blir minst lika gott. Revbensspjäll på Turkiska Lammrevben var en ny bekantskap för mig, men absolut något jag kommer att köpa igen
Hacka koriandern och blanda med övrigt, kör med mixerstav till fin sås. 800 gram lammkotletter. eller 4 kotletter av Ibericogris. Lägg lammet eller grisen i en form smörj köttet med glasyren, sätt in i ugn 150 grader tills innertemperaturen är 63 grader. 800 gram lammkotletter
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor)
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.